Jojoba Olie Hemani

4.97
✓ Helpt de huid herstellen ✓ Hersteld de haar ✓ De perfecte handcreme Ook als lippenbalsem te gebruiken

Beschrijving

Jojoba Olie

Jojobaolie is afkomstig van de Jojobastruik die oorspronkelijk uit Mexico en Zuid-Amerika komt. Tegenwoordig is de jojobastruik ook in Egypte, California en Arizona te vinden. In de jojoba olie die van de zaden van deze struik gemaakt wordt, bevinden zich onder andere vitamine E en vetzuren. Hierdoor is de olie, in tegenstelling tot de meeste andere oliën, lang houdbaar.

Jojoba olie voor je huid

Jojoba olie is een natuurlijk antioxidant en heeft een aantal medicinale eigenschappen. Zo wordt het van oudsher gebruikt bij eczeem, psoriasis, een beschadigde huid, het minder zichtbaar maken van littekens en bij ontstekingen omdat deze geneeskrachtige olie een ontstekingsremmende werking heeft. De olie is redelijk licht en wordt gemakkelijk opgenomen door je huid. Hierdoor is het ook goed te gebruiken als make-up remover en voor het voeden van een gedehydrateerde huid. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat, naast de ontstekingsremmende werking, de olie ook beschermt tegen Uv-straling en bacteriedodend is. De olie is geschikt voor alle huidtypen omdat het talg oplost en voorkomt dat poriën verstoppen. Dit maakt de olie ook erg geschikt voor het gezicht omdat het puistjes tegengaat en de huid er gezond uit laat zien. Daarnaast helpt het de genezing van de huid in veel opzichten te bevorderen.

Jojoba olie voor de rest van je lichaam

Behalve goed voor je huid is jojoba olie ook goed voor je haar. Het zorgt voor een natuurlijke glans en gaat droog, pluizig haar en een jeukende hoofdhuid tegen. Verder is het een ideaal middel om je wimpers sterker te maken en zorgt het ervoor dat deze minder snel uitvallen. De textuur van jojobaolie lijkt een beetje op was, waardoor het ook perfect als lippenbalsem te gebruiken is. Als je ’s winters door de kou last hebt van droge handen en bijvoorbeeld barstjes, kun je de olie gebruiken als handcrème. Het werd ook gebruikt om zweren en wonden te helpen genezen. Daarnaast wordt het vandaag de dag nog steeds gebruikt voor cosmetische doeleinden. Als laatste werkt het als massageolie ook zeer goed.

Het enorme aantal gebruiksmogelijkheden maakt deze olie een echt wondermiddeltje. Alle reden om bij ons een flesje jojoba olie te kopen!

Jojoba Olie Hemani
4.8 (96.47%) 17 vote[s]